Területi elhelyezkedés
Magas-, Kelet-Bakony, Bakonyalja
Magas-, Kelet-Bakony, Bakonyalja
Megtekintés térképen

Hubertus Erdészeti Erdei Iskola

Turistaszálló 

Új, minőségi szálláshellyel bővült a Hubertus Erdei Iskola. A 6 szoba gyönyörű erdei környezetben található. A szálláshely a természet nyugalmát és szépségét keresők rejtekhelye a Bakonyban, a  természet üdítő erejével regenerálja, és új energiákkal tölti fel vendégeit, pontosan azt kínálja, ami hiányzik a hétköznapjainkból. Különleges erdei környezet, amely a gyermekek számára izgalmakat és felfedezéseket, a szülők számára nyugalmat és kikapcsolódást jelent. A VERGA Zrt. a kalandra vágyókat is várja, akik szívesen vágnak neki az erdőnek gyalog vagy kerékpárral.

A szálláshely ára egységesen 3.500 Ft, az egyágyas felár 500 Ft.

 


A Hubertus Erdészeti Erdei Iskola árai

Elérhetőség


Huiber György erdei iskola vezető
Telefon: (+3630) 300 7009
Cím: VERGA Zrt. Hubertus  Erdészeti Erdei Iskola
Veszprém Pf.: 1054
GPS: É.sz.: 47° 03' 52,13,K.h..: 17° 35' 54,39;
e-mail
erdeiiskola@verga.hu

Fekete István dioráma 

Az erdei iskola épületegyüttese mellett egy a Bakony élővilágát bemutató dioráma került 2013. decemberében kialakításra.

Az épületben lévő kiállítótér diorámája az erdő életét mutatja be, élethű modellek, állat és növénypreparátumok, multimédiás, számítógépes, gyermekek, fogyatékosok által is kezelhető animációk, interaktív tablók és érintőképernyő felhasználásával.

A Fekete István dioráma 105 m2-en 38 állatfaj 58 egyedét mutatja be teljes alakban, eredeti élőhelyük megjelenítésével. Az interaktív rész kettő, egymástól jól elkülöníthető szinten tartalmazza valamennyi faj hangját, szaporodásbiológiáját, táplálkozását, aktuális agancs-szarv fejlődését, trófeabírálatát. Az alapszint iskolásoknak készült, a bővített rész akár a vadászvizsgára készülőknek, szakmai érdeklődőknek nyújt információkat 2013. évi szakmai publikációkkal aktualizálva, külön irodalmi összefoglalóval. Az anyag olvasható magyar és angol, valamint rövidesen német nyelven is.

Nyitvatartás: 2015. március 01.-ig

Hétfő:   
8.00-15.00
Kedd:8.00-15.00
Szerda:8.00-15.00
Csütörtök:8.00-15.00
Péntek:  
8.00-15.00
Szombat:  
ZÁRVA
Vasárnap:ZÁRVA

Előzetes bejelentkezés alapján csoportokat a nyitva tartási időn kívül is fogadunk.

Jegyárak:

Felnőtt:200 Ft/fő
Diák: 100 Ft/fő
6 éves kor alatta belépés ingyenes

A belépőjegy árát a Bakony Zöld Szíve Központban található Alsópere Park Hotelben beszámítjuk a szállás-, étel- és italárakba. A beszámítás a belépőjegy Alsóperén történő bemutatása ellenében lehetséges.


Túraútvonalak

1. Kab-hegy – vadászház – Macskalik víznyelő – Hubertus Erdei Iskola (6,8 km)

 A Kab-hegy csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra és a Balaton-felvidékre. Látni lehet a nagyvázsonyi várat és a vulkáni eredetű hegyekre jellemző lankás hegyoldalt. A hegyen található nagyobb víznyelőket is útba ejtjük.

 2. Hubertus Erdei Iskola – Szőke-kút forrás – Ménesakol rét – bazaltbánya – Hubertus Erdei Iskola (4,5 km)

 A Szőke-kút forrás a Kab-hegy időszakos vízfolyása. A túra következő érdekessége a tanösvénnyel közös állomás, a Manók háza. A bazaltbányához érve kiderül, hogy a bazaltot külszíni fejtéssel bányászták.

 3. Sárcsikúti tanösvény (4,1 km)

 Nem maradhat ki az érdekes látnivalók közül a barlang sem: a tanösvényen található Pokol-lik barlang egy nagyobb teremből áll, amelyhez néhány kisebb oldalfülke csatlakozik. Az erdei rakodó a fa elsődleges feldolgozását, a termékek értékkülönbségét mutatja be: mi történik a kivágott fával? A vadgazdálkodás berendezései közül a magasles, a sózó és a vadetető jelentőségét, használatát ismerik meg a gyerekek. A tanösvény névadó állomására érve egy iható vizű, állandó forrásánál lehetőség van a szomjoltásra.

 4. Hubertus Erdei Iskola – Cservár – Bányászati Múzeum – Hubertus Erdei Iskola (3,9 km)

 Ezen a kiránduláson két, a törzsüknél teljesen összenőtt bükkfát érintünk, amit egy idős erdész találóan „igás” fának nevezett el. Cserváron valaha erdészek laktak, ma már csak néhány gyümölcsfa emlékeztet a régi időkre.

A kirándulás során betérünk a Köves-árokban található Bányászati Múzeumba és az értékes Ásvány- és Kőzettárba. Mivel háromféle ásványkincsben is bővelkedik a hegy, a környéken nagy hagyományai vannak a bányászatnak.

 

 

 

 

 Megközelítés Az erdei iskola a Kab-hegy nyugati lábánál, Ajka központjától 7 km-re található az erdő mélyén.

 Vonattal: A vonatról Ajkán kell leszállni, amely a Budapest-Szombathely vasútvonal mellett fekszik. Az állomástól az iskoláig autóbusz igénybevételét javasoljuk, igény esetén autóbuszbérlésben tudunk segíteni.

 Autóval, autóbusszal: Az iskola Ajka felől közelíthető meg a 8. sz. főúton. Ajka-Bakonygyepesnél Ajka centrum irányába kell fordulni, majd Ajkán átautózva az utolsó körforgalomnál Csinger-Bódé irányba kell kihajtani. Ezt követően útbaigazító tábla jelzi, hogy az erdei iskolához jobbra kell kanyarodni, majd bátran hajtson be egyenesen az erdőbe, ahol 2 km-t autózva találja meg iskolánkat.